Riješite se bolova u vratu i trnaca u rukama!

Detaljnim pregledom i ciljanim planom i programom rehabilitacije riješiti ćemo Vas tegoba s vratnom kralježnicom brzo i dugoročno!

Nogometaš Emanuel Nikpalj

Vašem vratu treba pomoć!

Ako su Vam ova pitanja poznata znači da trebate pomoć što je prije moguće! 

Sve ove probleme možete i trebate riješiti!

Ponovno imajte zdravu i bezbolnu vratnu kralježnicu!

Razumijemo da ste skoro sva rješenja probali i mislite da rješenje za Vas ne postoji. 

Doslovno tisuće naših pacijenata su mislile isto no uspjeli smo im u svega par tretmana riješiti problem i naučiti ih kako da se problem ne vrati.

Možemo isto napraviti i za Vas!MMM borac Ilija Brkan i Fizioterapeut Toni

Cervikobrahijalni sindrom

Što je cervikobrahijalni sindrom?

Cervikobrahijalni sindrom je skupina simptoma koji se prikazuju kao bol u vratu i trnci u rukama. Uzrokovan je kompresijom brahijalnog pleksusa (skupine) živaca koji izlaze iz vratne kralježnice, šire se prema ramenu, duž ruke i završavaju u šaci. 

Najčešće se javlja kod pacijenata sa sjedilačkim vrstama poslova zbog dugotrajno nepovoljnog položaja vrata tijekom radnoga dana. IT stručnjaci, administratori, ekonomisti, pravnici, menadžeri su neka od najčešćih zanimanja kod kojih se ovaj sindrom učestalo javlja. 

Uzroci cervikobrahijalnog sindroma mogu biti:

 • protruzija diska u vratnoj kralježnici
 • degenerativne promjene vratne kralježnice
 • trzajna ozljeda vratne kralježnice
 • kriva adaptacija posture (držanja tijela)
cervikobrahijalni sindrom
cervikobrahijalni sindrom simptomi

Simptomi i dijagnostika cervikobrahijalnog sindroma

Simptomi:

 • bol u vratu i kompletnom području vratne kralježnice
 • bol koja se pojačava prilikom aktivnosti
 • bol koja se pojačava tijekom noći i ometa san
 • ukočenost i smanjena pokretljivost vratne kralježnice
 • trnci u rukama
 • slabost u rukama
 • gubljenje snage u rukama
 • ispadanje stvari iz ruku
 • glavobolje

 

Dijagnostika:

 • povijest bolesti – kako bi se utvrdilo postoji li stara ozljeda ili deficit u području vratne kralježnice
 • EMNG – dijagnostički postupak u kojem se testira provodljivost živaca brahijalnog pleksusa 
 • rendgen – služi za pregled potencijalnih fraktura kralježaka, tumora i koštanih nepravilnosti u vratnoj kralježnici
 • MR ili CT – služe za pregled mekih tkiva, odnosno kako bi se provjerilo postojanje kompresije živca, discus hernije ili bilo kakvih drugih degenerativih promjena

Fizikalna terapija i rehabilitacija

Ciljevi fizikalne terapije kod cervikobrahijalnog sindroma:

 • smanjiti / otkloniti bolove u području vratne kralježnice i duž ruke
 • smanjiti / otkloniti trnce i “mravinjanje” u rukama
 • vratiti optimalnu snagu ruku
 • povećati kvalitetu sna pacijenta
 • otkloniti mogućnost ispadanja stvari iz ruku
 • riješiti se bolnih glavobolja
 
Vrste terapije i njihovo djelovanje:
 • dry needling – služi za opuštanje mišića vrata i ramena, povećanje pokretljivosti vratne kralježnice, smanjenje bolova u području vrata i ruku te poticanje regeneracije tkiva
 • kiropraktika – djeluje tako da trenutno povećava pokretljivost u području vratne kralježnice i omogućava pacijentu da slobodno izvodi rehabilitacijske vježbe, također poboljšava provodljivost živaca brahijalnog pleksusa tako da smanjuje kompresiju na živac
 • vježbe mobilnosti – povećavaju fleksibilnost i mobilnost u području vratne kralježnice i muskulature vrata i ramena
 • vježbe snage – uspostavljaju snagu i ponovnu normalnu funkciju vrata, ramena i ruku
 
dry needling tretman cervikobrahijalnog sindroma
FAQ

Najčešća pitanja u vezi cervikobrahijalnog sindroma:

Kvalitetnim i temeljitim pristupom fizikalnoj terapiji koja uključuje usku suradnju fizioterapeuta i pacijenta se ovaj problem može vrlo efektivno i dugoročno riješiti. 

Fizioterapeut pacijentu otklanja inicijalne simptome i deficite vezane za cervikobrahijalni sindrom dok pacijent ima obavezu redovno vježbati kako bi se efekti terapije zadržali i mišići ojačali.

Ukoliko imate bolove u području vrata i vratne kralježnice, trnce i slabost u rukama koji dulje od par tjedana konstatno traju vrijeme je da nas posjetite!

Što dulje budete čekali dulje će trebati da Vam se problem riješi.

Ako budete redovno vježbali i pridržavali se svih uputa koje smo Vam dali, nakon uspješno odrađene terapije problem se ne bi trebao vraćati ili bi se u najgoru ruku mogao povremeno vratiti u puno blažem obliku i tada biti puno lakše i brže rješiv.

Zašto se liječiti kod nas?

Napredak nakon prvog tretmana

Radimo na brzim i dugoročnim rješenjima problema i već nakon prvog tretmana osjećate napredak i olakšanje simptoma.

Prijateljska ordinacija

U našoj klinici održavamo ugodnu i prijateljsku atmosferu kako ne bi imali dodatan stres.

Nema održavanja

Omogućavamo efektivna i dugoročna rješenja za Vaš problem kako bi uštedili vrijeme i novac!

Atletičarka Lucija Cvitanović

Ciljani plan rehabilitacije

1. korak: Rezervirajte termin kod nas

Putem e-maila, poruke ili poziva rezervirati ćemo Vam prvi termin u kojem ćemo saznati i objasniti točan problem.

2. korak: Plan i program rehabilitacije

U suradnji s Vama izrađujemo individualni, brzi i efektivni plan i program rehabilitacije koji će Vas sigurno voditi do optimalnog stanja.

3. korak: Povratak normalnom životu

Konačno će te ponovno biti bez bolova i kretati se s lakoćom.

Recenzije naših pacijenata

Ad Sacrum
5.0
Based on 271 reviews
powered by Google
Anja GrgicAnja Grgic
11:50 13 Dec 22
Rezervirala sam prvi termin na temelju preporuke radi dugogodišnjih problema sa lumbalnim dijelom, vratnom kraljeznicom, migrenama, trncima u stopalima i isijasom u obje noge.Prvim tretmanom smo rijesili upale i bolove u gornjem dijelu ledja i trapeza radi kojih sam prije dolaska zavrsila na hitnoj od jacine bolova, drugim tretmanom lumbalni dio, dakle ja sljedeci dan vise ne osjecam isijas niti trnce u stopalima. Tijelo mi se svakim danom fenomenalno oporavlja. Rezervirala sam i treci termin, dakle dugogodisnje konstantne probleme ( 12 godina!!! )Toni je sredio u samo 3 tretmana.Oduševljena sam pristupom i profesionalnoscu fizioterapeuta Tonia. Malo je reci da sam zahvalna i iskreno ga od srca preporucujem.
Bojan MihalicekBojan Mihalicek
21:30 17 Nov 22
Došao sam sa problemom vratnog i lumbalnog dijela kralježnice (koji traje 15 godina), trncima u nogama (kao posljedice nastalog išijasa) i ozljedom gležnja i tetive noge od prije godine dana. Sve probleme mi je riješio tehnikama dry needlinga i kiropraktike. Toni je izuzetno pristupačan i sve što radi detaljno objasni. Stručnost, odnos prema klijentima i komunikacija na vrlo visokoj razini. Definitivno preporučam svima kojima konvencionalne tehnike nisu pomogle.
Bernarda ButoracBernarda Butorac
21:10 17 Nov 22
Do Tonija sam došla preko preporuke frenda rukometaša i nisam požalila. U nekoliko tretmana mi je riješio problem bolne vratne kralježnice i zglobne čašice vilice koja je na pokret i zagriz bila bolna. Pokretljivost vilice mi je vrlo važna jer se bavim pjevanjem. Đečko je također došao samnom sa problemom vratnog i lumbalnog dijela kralježnice, trncima u nogama i ozljedom zgloba i tetive noge. Probleme nam je riješio tehnikama dry needlinga i kiropraktike. Toni je vrlo pristupačan i sve što radi detaljno objasni, također ga bez ustručavanja možete pitati sve što vas zanima, tako da smo mu se bez straha prepustili u ruke. Poslovanje, stručnost, odnos prema klijentima i komunikacija 5+.
Vesna KlanacVesna Klanac
17:44 28 Oct 22
Nakon dva dry needling tretmana otkocilo mi se rame i vrat, napetost je dovoljno popustila da me nakon dva mjeseca konačno ne boli glava, a i vrtoglavice nema. Nakon trećeg pikanja preostala bol na desnoj strani, kao muskulfiber, je gotovo nestala. Veselim se zadnjem tretmanu. Iako slovi kao bolan tretman, meni je bio vrlo podnošljiv, i djelovao je čak vrlo opuštajuće. Jako mi je drago što sam našla Tonija na IG-u.
Sonja BrajkinaSonja Brajkina
04:31 12 Oct 22
Phisio Toni je vrlo ugodna, educirana i skromna mlada osoba, koja zna svoj posao i bez puno mistificiranja i filozofiranja „udara u glavu“ i odmah ide na što brže rješavanje problema i to više nego uspješno. U komunikaciji je također ugodan i odmjeren, prilagođava se pacijentu i širokog je znanja te se s njim može razgovarati o raznim temama, što još više olakšava sam tretman i dovodi do osjećaja da tretman traje puno kraće nego što stvarno traje.Toliko uspješno u mom slučaju da sam nakon 9 mjeseci gotovo pa vegetiranja zbog ogromne boli već nakon prvog tretmana počeo sa šetnjama od najmanje 5 km dnevno, a nakon drugog sam počeo ponovo i vježbati.Za kraj mogu samo preporučiti ovog mladog stručnjaka u svom polju i reći mu jedno veliko HVALA.
IlonaIlona
10:11 26 Sep 22
Da mogu dati 100 zvjezdica, bilo bi malo. Zapravo mi je teško složiti dojam i rečenice, a da u potpunosti prikažem koliko sam zahvalna. Koje olakšanje nakon godina nelagode u ramenu i nemogućnosti rotacije, kad napokon uspiješ zarotirati rame do kraja. Bez bolova! Tonijeva stručnost, znanje i ljubav prema ovom poslu se osjete u svakoj njegovoj rečenici. Problemu pristupa izravno, bez BS, odmah kaže što i kako se može očekivati. Imala sam visoka očekivanja koja je nadmašio. Toni, HVALA ti!
IvoIvo
16:37 24 Jul 22
Čovjek mi je bez ikakve filozofije brzo i učinkovito riješio problem donjeg dijela kralježnice koji me pratio više od pet godina i za kojeg sam mislio da će ostati kroničan. Preporučam svakome da ode i pusti Tonija da ga pregleda i odluči koje je rješenje najbolje. Toni legendo hvala ti još jednom!
Janja MuzinaJanja Muzina
07:42 14 May 22
Posluziti cu se djecjim rjecnikom i reci: "Ne volim dry needling!". Preporukom prijatelja s kojim sam razgovarala o bolovima s kojima zivim zbog neurednog zivota i dugosatnog rada pri racunalu, dosla sam kod Tonija na tretman. Tijekom tretmana Toni je ublazavao moje bolove razgovorom i objasnjavanjem. Vratila sam se i na drugi tretman. Danas zivim bez bolova i preporucam Tonija svima zbog njegove profesionalnosti, strucnosti i ljudskog pristupa s postovanjem prema klijentu.
js_loader

besplatan vodič 

5 koraka koje morate obaviti prije posjete fizioterapeutu

Saznajte koje postupke morate obaviti prije prvog posjeta fizioterapeutu. Obavljanje ovih koraka omogućiti će Vam znatno uspješniji i brži proces rehabilitacije!

Gdje šaljemo Vaš BESPLATAN vodič?

5 koraka koje morate obaviti prije posjete fizioterapeutu

Saznajte koje postupke morate obaviti prije prvog posjeta fizioterapeutu. Obavljanje ovih koraka omogućiti će Vam znatno uspješniji i brži proces rehabilitacije!

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.

Rezervirajte vaš termin

*Svaki naš pregled i tretman je potrebno uplatiti unaprijed na račun od firme ili gotovinom na prethodnom tretmanu