Podijelite post

kako izgleda dry needling tečaj?

Prijava na tečaj

Kako bi se prijavili na Dry needling tečaj potrebno je ispuniti određene uvjete odnosno imati određenu razinu obrazovanja. 

Zbog iznimne zahtjevnosti i potencijalne opasnosti Dry needling tehnike potrebno je imati fakultetsko obrazovanje medicinske struke. 

Na sami tečaj primamo više fizioterapeute, studente viših godina fizioterapije, liječnike medicine, osteopate, kiropraktičare te kineziterapeute s vidljivim iskustvom u terapiji i rehabilitaciji. 

Kako bi rezervirali mjesto na tečaju potrebno je poslati detaljne podatke o Vašem obrazovanju i točan tečaj na koji se prijavljujete te uplatiti kotizaciju koja iznosi 50% cjelokupnog iznosa tečaja. 

Prijavljujete se na tečaj putem e-maila physioverseacademy@adsacrum.hr ili putem obrasca na našoj web stranici. 

Physioverse Academy
Dry needling Level 1

1. dan tečaja

Tečaj obično započinje Subotom u 10:00 te dolazite na isti tako da ste prethodno kvalitetno ponovili anatomiju lokomotornog sustava s naglaskom na muskulaturu koja se radi na predviđenom stupnju tečaja. 

Po dolasku na tečaj Vas očekuju detaljne skripte sa cjelokupnim teoretskim i praktičnim dijelom tečaja te majice od Physioverse Academy-a koje Vam darujemo. 

Slijedi upoznavanje sa predavačem putem kojeg saznajemo koja je razina obrazovanja kolega i kolegica te Vam objašnjavamo što možete očekivati od Dry needling tečaja i same tehnike. 

Teorija:

Pomoću power point prezentacije prolazimo osnovnu teoriju bez koje je nemoguće sigurno izvoditi Dry needling tehniku. Saznajete kako je nastala Dry needling tehnika, koje su indikacije i kontraindikacije za istu, koja je razlika između Dry needling-a i akupunkture te kada ju nikako ne smijete izvoditi na pacijentu. 

Praksa:

Nakon što smo prošli sve bitne teoretske dijelove započinjemo s praksom. 

Prvo što će te naučiti je sigurna primjena iglice u kožu pacijenta. Na prvu će Vam taj zadatak izgledati iznimno kompliciran no garantiramo da će te već drugi dan tečaja bosti iglice kao da godinama to radite. 

Do kraja prvog dana tečaja ćemo obraditi veliku količinu mišića i dijagnoza koje se tretiraju na području vratne i torakalne kralježnice. 

Primarno ćemo raditi na cervikobrahijalnom sindromu, bolovima i smanjenoj pokretljivosti u vratnoj kralježnici, bolovima u području lopatica i bolovima u prsima te brojnim drugim dijagnozama.

2. dan tečaja

Drugi dan tečaja je obično Nedjelja te dolazite ponovno u 10:00. Na drugom danu tečaja nemamo više teorije te odmah prelazimo na praksu. 

Primjetiti će te već na početku drugog dana tečaja kako ste znatno sigurniji u izvođenje tehnike i primjenu iglica. 

Praksa:

Nakon što prokomentiramo dojmove s prvog dana tečaja nastavljamo s praktičnim dijelom tečaja. 

Baziramo se na lumbalnu kralježnicu i glutealno područje odnosno na simptomatologiju poput lumboishijalgije, piriformis sindroma, lumbaga i sličnih dijagnoza. Detaljno prolazimo sva navedena stanja kako bi ih znali liječiti u Vašoj ordinaciji odmah sljedeći dan nakon edukacije. 

Praktični dio dovršavamo s perifernom muskulatorom trupa te objašnjavamo detaljno dijagnoze kod kojih se navedeni mišići tretiraju i kako se tehnika na istima upotrebljava. 

U ovom trenutku će Vam se već skupiti dosta informacija u glavi te prelazimo na ponavljanje svega što smo prošli u 2 dana edukacije. 

Dry needling Level 1
Dry needling Level 1 Zagreb - polaznici

Praktični ispit i podjela certifikata

Nakon što smo utvrdili da su svi polaznici na najvišoj mogućoj razini savladali Dry needling tehniku odgovaramo na dodatna pitanja polaznika i prelazimo na praktični ispit. 

Praktični ispit:

Praktični ispit se vrši tako da na svojim kolegama potpuno samostalno izvodite pregled i nakon pregleda Dry needling tehniku svih mišića koje smo obradili na prvom stupnju Dry needling edukacije. 

Predavač će cijelo vrijeme biti u blizini kako bi kolegice i kolege bili sigurni no morati će te samostalno izvoditi tehniku kako bi položiti ispit iz iste. 

U ovom trenutku će te biti već i više nego stručni i samostalni s izvođenjem Dry needling tehnike te vjerujemo ako ste pazili na sve što smo pričali na edukaciji da će te položiti ispit bez ikakvih problema. 

Podjela certifikata:

Nakon što ste položili praktični ispit darovati ćemo Vam iglice za prvih par tjedana rada te ćemo Vam dodijeliti certifikat na engleskom jeziku o uspješno završenom prvom stupnju Dry needling edukacije. 

Također se u pravilu odmah dogovaramo za drugi stupanj edukacije kako bi u budućnosti savladali Dry needling gornjih i donjih ekstremiteta. 

Prijave na tečaj primamo putem e-maila physioverseacademy@adsacrum.hr ili putem obrasca na našoj web stranici. 

Picture of Bsc. PT. Toni Marić

Bsc. PT. Toni Marić

Toni je bacc. fizioterapije i vlasnik Ad Sacrum ordinacije koji godinama prati vrhunske sportaše te predaje na Dry needling edukacijama za fizioterapeute.

besplatan vodič 

Kako postati vrhunski rehabilitacijski stručnjak?

(+ besplatan pristup online tečaju iz Anatomije koji predaje profesorica s Harvarda)

Naučite kojim točno redoslijedom trebate poduzimati korake kako bi što prije postali rehabilitacijski stručnjak kakav ste oduvijek željeli biti!

Gdje šaljemo Vaš BESPLATAN vodič?

Naučite više

Kako postati vrhunski rehabilitacijski stručnjak?

+ besplatan pristup online tečaju iz Anatomije koji predaje profesorica s Harvarda

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.

Rezervirajte vaš termin

*Svaki naš pregled i tretman je potrebno uplatiti unaprijed na račun od firme ili gotovinom na prethodnom tretmanu