Riješite se bolova u križima i trnaca u nogama!

Detaljnim pregledom i ciljanim planom i programom rehabilitacije riješiti ćemo Vas išijasa brzo i dugoročno!

Atletičar Antonio Đurčević i Fizioterapeut Toni

Išijas je moderna bolest današnjice!

Ako su Vam ova pitanja poznata znači da trebate pomoć što je prije moguće! 

Sve ove probleme možete i trebate riješiti!

Ponovno imajte zdravu i bezbolnu kralježnicu!

Razumijemo da ste skoro sva rješenja probali i mislite da rješenje za Vas ne postoji. 

Doslovno tisuće naših pacijenata su mislile isto no uspjeli smo im u svega par tretmana riješiti problem i naučiti ih kako da se problem ne vrati.

Možemo isto napraviti i za Vas!MMM borac Ilija Brkan i Fizioterapeut Toni

Išijas

Kako dolazi do išijasa?

Išijas odnosno lumboishijalgija je upala ishijadičnog živca (najduljeg živca u ljudskom tijelu) koja se događa kao posljedica kompresije samoga živca. Bol kod išijasa se obično širi od područja lumbalne kralježnice prema glutealnoj muskulaturi, duž stražnje strane natkoljenice i potkoljenice te prema stopalu. Također vrlo česta pojava su trnci u nogama. 

Do išijasa može doći iz više razloga a neki od najčešćih su:

 • protruzija diska (discus hernija)
 • koštane nepravilnosti (osteofiti, spondilolisteza)
 • suženje spinalnog kanala (spinalna stenoza)
 • kompresija živca hipertoničnim mišićem (piriformis sindrom / “lažni išijas”)
Isijas
Diskus hernija

Simptomi i dijagnostika išijasa

Simptomi:

 • srednje teška do teška lumbalna bol
 • bol u području gluteusa i duž zahvaćene noge
 • bol koja se pogoršava sa pokretom
 • trnci u nogama
 • slabost u nogama
 • “bockanje” i “mravinjanje” u nogama, stopalu i prstima
 • nemogućnost kontroliranja urina i stolice

 

Dijagnostika:

 • povijest bolesti – kako bi se utvrdilo postoji li stara ozljeda ili deficit u području lumbalne kralježnice 
 • rendgen – služi za pregled potencijalnih fraktura kralježaka, tumora i koštanih nepravilnosti
 • MR ili CT (glavna dijagnostika) – služe za pregled mekih tkiva, odnosno kako bi se provjerilo postojanje kompresije živca, discus hernije ili bilo kakvih drugih degenerativih promjena
 • EMNG – dijagnostički postupak u kojem se testira provodljivost ishijadičnog živca
 • specijalni ortopedski testovi – niz testova kojima se može utvrditi postojanje simptomatologije išijasa

Fizikalna terapija i rehabilitacija

Ciljevi fizikalne terapije kod išijasa:

 • smanjiti / otkloniti bolove u području kralježnice i duž noge
 • smanjiti / otkloniti trnce u nogama
 • smanjiti / otkloniti “bockanje” i “mravinjanje” 
 • opustiti lumbalnu muskulaturu
 • povećati pokretljivost lumbalne kralježnice 
 • povećati stabilnost i snagu mišića trupa
 
Vrste terapije i njihovo djelovanje: 
 • dry needling – služi za opuštanje lumbalne muskulature, povećanje pokretljivosti lumbalne kralježnice, smanjenje bolova te poticanje regeneracije tkiva
 • kiropraktika – djeluje tako da trenutno povećava pokretljivost u području lumbalne kralježnice i omogućava pacijentu da slobodno izvodi rehabilitacijske vježbe 
 • vježbe mobilnosti – povećavaju fleksibilnost i mobilnost u području lumbalne kralježnice i muskulature
 • vježbe snage – uspostavljaju snagu i ponovnu normalnu funkciju trupa 
 
Rehabilitacija kralježnice
FAQ

Najčešća pitanja u vezi išijasa:

Jedan od najčešćih uzroka išijasa je discus hernija kod koje liječnici često preporučuju operaciju. 

Prema novim istraživanjima i saznanjima operacija u većini slučajeva nije potrebna i kralježnica se operira samo u 2 situacije: kada je pacijent potpuno nepokretan i kada ne može kontrolirati urin i stolicu.

Lumboishijalgija (išijas) je u najviše slučajeva kronično stanje koje pacijentima traje dugi niz godina. 

U našoj ordinaciji riješavali smo dugoročno išijas pacijentima koji su ga imali i preko 10 godina!

Velika većina pacijenata koja je dovoljno ustrajna sa terapijama i vježbama (naglasak na vježbe) uspije se dugoročno riješiti simptoma i živjeti bez bolova i ostalih deficita vezanih uz išijas.

Zašto se liječiti kod nas?

Napredak nakon prvog tretmana

Radimo na brzim i dugoročnim rješenjima problema i već nakon prvog tretmana osjećate napredak i olakšanje simptoma.

Prijateljska ordinacija

U našoj klinici održavamo ugodnu i prijateljsku atmosferu kako ne bi imali dodatan stres.

Nema održavanja

Omogućavamo efektivna i dugoročna rješenja za Vaš problem kako bi uštedili vrijeme i novac!

Atletičarka Lucija Cvitanović

Ciljani plan rehabilitacije

1. korak: Rezervirajte termin kod nas

Putem e-maila, poruke ili poziva rezervirati ćemo Vam prvi termin u kojem ćemo saznati i objasniti točan problem.

2. korak: Plan i program rehabilitacije

U suradnji s Vama izrađujemo individualni, brzi i efektivni plan i program rehabilitacije koji će Vas sigurno voditi do optimalnog stanja.

3. korak: Povratak normalnom životu

Konačno će te ponovno biti bez bolova i kretati se s lakoćom.

Recenzije naših pacijenata

Ad Sacrum
5.0
Based on 271 reviews
powered by Google
Anja GrgicAnja Grgic
11:50 13 Dec 22
Rezervirala sam prvi termin na temelju preporuke radi dugogodišnjih problema sa lumbalnim dijelom, vratnom kraljeznicom, migrenama, trncima u stopalima i isijasom u obje noge.Prvim tretmanom smo rijesili upale i bolove u gornjem dijelu ledja i trapeza radi kojih sam prije dolaska zavrsila na hitnoj od jacine bolova, drugim tretmanom lumbalni dio, dakle ja sljedeci dan vise ne osjecam isijas niti trnce u stopalima. Tijelo mi se svakim danom fenomenalno oporavlja. Rezervirala sam i treci termin, dakle dugogodisnje konstantne probleme ( 12 godina!!! )Toni je sredio u samo 3 tretmana.Oduševljena sam pristupom i profesionalnoscu fizioterapeuta Tonia. Malo je reci da sam zahvalna i iskreno ga od srca preporucujem.
Bojan MihalicekBojan Mihalicek
21:30 17 Nov 22
Došao sam sa problemom vratnog i lumbalnog dijela kralježnice (koji traje 15 godina), trncima u nogama (kao posljedice nastalog išijasa) i ozljedom gležnja i tetive noge od prije godine dana. Sve probleme mi je riješio tehnikama dry needlinga i kiropraktike. Toni je izuzetno pristupačan i sve što radi detaljno objasni. Stručnost, odnos prema klijentima i komunikacija na vrlo visokoj razini. Definitivno preporučam svima kojima konvencionalne tehnike nisu pomogle.
Bernarda ButoracBernarda Butorac
21:10 17 Nov 22
Do Tonija sam došla preko preporuke frenda rukometaša i nisam požalila. U nekoliko tretmana mi je riješio problem bolne vratne kralježnice i zglobne čašice vilice koja je na pokret i zagriz bila bolna. Pokretljivost vilice mi je vrlo važna jer se bavim pjevanjem. Đečko je također došao samnom sa problemom vratnog i lumbalnog dijela kralježnice, trncima u nogama i ozljedom zgloba i tetive noge. Probleme nam je riješio tehnikama dry needlinga i kiropraktike. Toni je vrlo pristupačan i sve što radi detaljno objasni, također ga bez ustručavanja možete pitati sve što vas zanima, tako da smo mu se bez straha prepustili u ruke. Poslovanje, stručnost, odnos prema klijentima i komunikacija 5+.
Vesna KlanacVesna Klanac
17:44 28 Oct 22
Nakon dva dry needling tretmana otkocilo mi se rame i vrat, napetost je dovoljno popustila da me nakon dva mjeseca konačno ne boli glava, a i vrtoglavice nema. Nakon trećeg pikanja preostala bol na desnoj strani, kao muskulfiber, je gotovo nestala. Veselim se zadnjem tretmanu. Iako slovi kao bolan tretman, meni je bio vrlo podnošljiv, i djelovao je čak vrlo opuštajuće. Jako mi je drago što sam našla Tonija na IG-u.
Sonja BrajkinaSonja Brajkina
04:31 12 Oct 22
Phisio Toni je vrlo ugodna, educirana i skromna mlada osoba, koja zna svoj posao i bez puno mistificiranja i filozofiranja „udara u glavu“ i odmah ide na što brže rješavanje problema i to više nego uspješno. U komunikaciji je također ugodan i odmjeren, prilagođava se pacijentu i širokog je znanja te se s njim može razgovarati o raznim temama, što još više olakšava sam tretman i dovodi do osjećaja da tretman traje puno kraće nego što stvarno traje.Toliko uspješno u mom slučaju da sam nakon 9 mjeseci gotovo pa vegetiranja zbog ogromne boli već nakon prvog tretmana počeo sa šetnjama od najmanje 5 km dnevno, a nakon drugog sam počeo ponovo i vježbati.Za kraj mogu samo preporučiti ovog mladog stručnjaka u svom polju i reći mu jedno veliko HVALA.
IlonaIlona
10:11 26 Sep 22
Da mogu dati 100 zvjezdica, bilo bi malo. Zapravo mi je teško složiti dojam i rečenice, a da u potpunosti prikažem koliko sam zahvalna. Koje olakšanje nakon godina nelagode u ramenu i nemogućnosti rotacije, kad napokon uspiješ zarotirati rame do kraja. Bez bolova! Tonijeva stručnost, znanje i ljubav prema ovom poslu se osjete u svakoj njegovoj rečenici. Problemu pristupa izravno, bez BS, odmah kaže što i kako se može očekivati. Imala sam visoka očekivanja koja je nadmašio. Toni, HVALA ti!
IvoIvo
16:37 24 Jul 22
Čovjek mi je bez ikakve filozofije brzo i učinkovito riješio problem donjeg dijela kralježnice koji me pratio više od pet godina i za kojeg sam mislio da će ostati kroničan. Preporučam svakome da ode i pusti Tonija da ga pregleda i odluči koje je rješenje najbolje. Toni legendo hvala ti još jednom!
Janja MuzinaJanja Muzina
07:42 14 May 22
Posluziti cu se djecjim rjecnikom i reci: "Ne volim dry needling!". Preporukom prijatelja s kojim sam razgovarala o bolovima s kojima zivim zbog neurednog zivota i dugosatnog rada pri racunalu, dosla sam kod Tonija na tretman. Tijekom tretmana Toni je ublazavao moje bolove razgovorom i objasnjavanjem. Vratila sam se i na drugi tretman. Danas zivim bez bolova i preporucam Tonija svima zbog njegove profesionalnosti, strucnosti i ljudskog pristupa s postovanjem prema klijentu.
js_loader

besplatan vodič 

5 koraka koje morate obaviti prije posjete fizioterapeutu

Saznajte koje postupke morate obaviti prije prvog posjeta fizioterapeutu. Obavljanje ovih koraka omogućiti će Vam znatno uspješniji i brži proces rehabilitacije!

Gdje šaljemo Vaš BESPLATAN vodič?

5 koraka koje morate obaviti prije posjete fizioterapeutu

Saznajte koje postupke morate obaviti prije prvog posjeta fizioterapeutu. Obavljanje ovih koraka omogućiti će Vam znatno uspješniji i brži proces rehabilitacije!

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.

Rezervirajte vaš termin

*Svaki naš pregled i tretman je potrebno uplatiti unaprijed na račun od firme ili gotovinom na prethodnom tretmanu