Podijelite post

kako pronaći najboljeg fizioterapeuta?

Postoji li najbolji fizioterapeut?

Ako imate dulje vremena određeni mišićno – koštani problem sigurno Vam nije bilo lako pronaći vrhunskog fizioterapeuta koji je specijaliziran baš za Vaš problem. 

No postoji li općenito najbolji fizioterapeut u svakoj situaciji? 

Trebate li ići kod fizioterapeuta privatno ili preko osiguranja? 

Gdje trebate tražiti fizioterapeuta? 

Kako procijeniti koliko je fizioterapeut kvalitetan? 

U ovom blogu ćemo Vam dati detaljne smjernice kako јас gdje trebate tražiti fizioterapeuta te kako se možete osigurati da dolazite stvarno kod vrhunskog stručnjaka koji zna što radi.

Ako niste sigurni gdje započeti s potragom toplo Vam preporučujemo da pročitate ovaj blog do kraja.  

najbolji fizioterapeut u Zagrebu
Sportski fizioterapeut

Specijalizacija terapeuta je najbitniji faktor!

Ono što prvo trebate gledati prilikom potražnje pravog fizioterapeuta za Vas je definitivno specijalizacija

Kao fizioterapeuti radimo u širokom spektru posla i u znatno različitim specijalizacijama odnosno s različitim skupinama pacijenata. 

Ako imate problem sa sportskom ozljedom tražit će te isključivo sportskog fizioterapeuta

Ako Vam je potrebna rehabilitacija nakon moždanog udara tražit će te neurološkog fizioterapeuta

Ako tražite rehabilitaciju za svoje dijete tražit će te pedijatrijskog fizioterapeuta

Ako ste imali operaciju kuka ili koljena tražit će te ortopedski specijaliziranog fizioterapeuta

Ovo je najbitniji faktor odluke izbora fizioterapeuta i nemojte ga nikako preskočiti! 

Privatna terapija ili preko osiguranja?

Ovdje Vam moramo reći 2 realne činjenice koje možda neće biti svima najdraže za čuti. 

1. činjenica je da velika većina ustanova za fizikalnu terapiju koje funkcioniraju preko zdravstvenog osiguranja su iznimno niske kvalitete. 

2. činjenica je da ako želite doći kod najboljeg fizioterapeuta, većinom će te to morati i platiti jer su najbolji fizioterapeuti u privatnom sektoru. 

Ako ste se ikada rehabilitirali u bolnicama ili toplicama vjerojatno ste primijetili da niste imali značajne promjene nakon cijelog ciklusa terapija. 

Ovo je nažalost problem hrvatskog javno – zdravstvenog sustava koji se izgleda dugo neće riješiti. 

U konačnici ako želite najbolju moguću rehabilitaciju morati će te ju i platiti.

Upitnik
Google pretraživanje

Kako tražiti fizioterapeuta?

Primarni način na koji svi tražimo potrebne informacije u današnje vrijeme je naravno Google pretraga

Kako možete najefektivnije iskoristiti Google kako bi pronašli Vama adekvatnog fizioterapeuta

Primarno će te uvijek tražiti lokaciju koja Vama odgovara. Nemojte upisati “Najbolji fizioterapeut” bez grada ili mjesta u kojem želite terapiju jer postoje šanse da dobijete rezultat na drugom kraju države. Znatno bolje traženje bi ovdje bilo “Najbolji fizioterapeut u Zagrebu”

Također znatan faktor prilikom traženja će biti izbor privatnog fizioterapeuta ili fizikalne terapije preko osiguranja. S obzirom na Vašu odluku upisati će te Privatna fizikalna terapija Zagreb” ili Fizikalna terapija preko uputnice Zagreb”

Nakon što ste pronašli terapeuta prema lokaciji i vrsti pružanja usluge obavezno provjerite na njegovoj web stranici koja mu je specijalizacija! Ako vidite da terapeut ima naveden Vaš problem kao jednu od najčešćih dijagnoza koju rješava terapeut je specifično za Vas. 

U konačnici provjerite koje vrste usluga pruža navedeni terapeut. Jesu li to isključivo vježbe, masaža, dry needling, kiropraktika ili nešto treće kako bi znali što Vas očekuje. 

Kako provjeriti kvalitetu terapeuta?

Dobili ste usmenu preporuku od obitelji ili prijatelja i niste sigurni hoće li Vam isti fizioterapeut pomoći? 

Postoji par načina da provjerite što drugi kažu o istom terapeutu i kako ga ocjenjuju. 

Definitivni broj 1 način su Google recenzije! Google recenzije vrlo su pouzdan mehanizam recenzija jer se vrlo teško mogu lažirati. Upišite ime fizioterapeuta ili njegove ordinacije kako bi saznali što drugi pacijenti pišu o njemu i kako ga ocjenjuju. 

Drugi način (malo manje kvalitetan) su Facebook recenzije. Ove recenzije može bilo tko napisati i ne provjerava se lažiranje recenzija tako da su malo manje pouzdane. No ako nemate dostupne Google recenzije ovo je isto solidan izvor provjere. 

recenzije fizioterapeuta
oprez

Kako znati laže li Vas terapeut?

Postoji par znakova da ste se susreli s fizioterapeutom koji nije iskren.

Prvi je taj da Vam odmah preko telefona bez pregleda kaže “trebat će Vam paket od 15 tretmana”. Nemoguće je bez pregleda i detaljne procjene pacijenta znati točan broj tretmana i ovakvi terapeuti većinom žele samo financijsku korist od Vas

Drugi je taj da terapeut veliča samo jednu jedinu tehniku i govori da je samo njegova masaža/vježba/tretman adekvatna za Vas i ništa Vam drugo neće pomoći. Ovo jednostavno nije istina jer su sve tehnike i oblici terapija samo alat za ubrzanje procesa rehabilitacije. 

Treći je taj da nakon 4 – 5 tretmana terapeut vidi da Vam ne može pomoći јас naručuje Vas i dalje iako nije siguran što točno radi. Svaki vrhunski terapeut će Vas uputiti na daljnje pretrage ako vidi da nema realnog rješenja za Vas. 

Izbor terapeuta je iznimno bitan!

S obzirom na to da ovdje pričamo o Vašem tijelu i zdravlju vjerujemo da Vam ne moramo naglašavati koliko je izbor vrhunskog fizioterapeuta bitan

Nemojte nikada pristajati na kompromise i odlaziti kod neprovjerenih i loših terapeuta jer Vam to neće znači uštedu, već veliki rizik јас bacanje novaca

Uvijek birajte usko specijalizirane vrhunski recenzirane fizioterapeute koji će imati daleko najveće kompetencije riješiti Vaš specifičan problem. 

Saznajte Koliko često trebate posjetiti Fizioterapeuta

Zaključak
Picture of Bsc. PT. Toni Marić

Bsc. PT. Toni Marić

Toni je bacc. fizioterapije i vlasnik Ad Sacrum ordinacije koji godinama prati vrhunske sportaše te predaje na Dry needling edukacijama za fizioterapeute.

besplatan vodič 

5 koraka koje morate obaviti prije posjete fizioterapeutu

Saznajte koje postupke morate obaviti prije prvog posjeta fizioterapeutu. Obavljanje ovih koraka omogućiti će Vam znatno uspješniji јас brži proces rehabilitacije!

Gdje šaljemo Vaš BESPLATAN vodič?

Naučite više

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.

Rezervirajte vaš termin

*Svaki naš pregled i tretman je potrebno uplatiti unaprijed na račun od firme ili gotovinom na prethodnom tretmanu