Riješite se bolova i ograničenog pokreta u koljenu!

Detaljnim pregledom i ciljanim planom i programom rehabilitacije riješiti ćemo Vas tegoba s koljenom brzo i dugoročno!

Oporavak skakačkog koljena

Problemi s koljenom mogu Vas svakodnevno ograničiti!

Ako su Vam ova pitanja poznata znači da trebate pomoć. 

Trebate riješiti probleme s koljenom što je prije moguće!

Ponovno imajte zdrava i bezbolna koljena!

Razumijemo da ste skoro sva rješenja probali i mislite da rješenje za Vas ne postoji. 

Probleme s koljenima smo u našoj ordinaciji riješili velikom broju profesionalnih sportaša i rekreativaca te su se SVI vratili u stanje prije boli i ograničenja!

Možemo isto napraviti i za Vas!MMM borac Ilija Brkan

Skakačko koljeno

Kako dolazi do skakačkog koljena?

Skakačko koljeno ili patelarna tendinoza je sindrom prenaprezanja kod kojeg dolazi do boli i osjetljivosti u području hvatišta tetive mišića kvadricepsa. Tetiva kvadricepsa prelazi preko samoga koljena i bol se uobičajeno manifestira u koljenu. 

Kao i kod teniskog lakta uzrok skakačkog koljena je repetitivna (ponavljajuća) trauma na samu tetivu zbog učestalog i pretjeranog opterećenja na kvadriceps i zglob koljena. 

Pod većim rizikom od ovog sindroma su sportaši čiji sportovi uključuju učestale skokove kao što su: košarka, rukomet, odbojka, gimnastika i atletika. Pretreniranost i trening na tvrdim podlogama su se pokazali kao dodatni rizikofaktori za sindrom skakačkog koljena. 

Skakačko koljeno kod trkača
Skakačko koljeno

Simptomi i dijagnostika skakačkog koljena

Simptomi:

 • bol u koljenu prilikom pokreta u zglobu
 • bol u prednjoj strani koljena 
 • bol u unutrašnjosti koljenog zgloba
 • oteklina u koljenu 
 • ukočenost zgloba koljena 
 • bol i napetost kvadricepsa 
 • slabost mišića zahvaćene noge
 • izrazita bol prilikom obavljanja sportskih aktivnosti i treninga

 

Dijagnostika:

 • povijest bolesti – kako bi se utvrdilo postoji li stara ozljeda ili deficit u području koljenog zgloba
 • klinički pregled – liječnik ili fizioterapeut obavljaju pregled koljena kako bi utvrdili gdje je točno izvor boli i koji mu je uzrok 
 • MR – pomoću magnetske rezonance prepoznajemo abnormalnosti tetive te utvrđujemo uzrok boli u koljenu 

Fizikalna terapija i rehabilitacija

Ciljevi fizikalne terapije kod skakačkog koljena:

 • smanjiti / otkloniti bolove u području koljena
 • smanjiti / otkloniti oteklinu u koljenu 
 • povećati pokretljivost zgloba koljena 
 • otkloniti bol i napetost u kvadricepsu
 • uspostaviti optimalnu snage mišića zahvaćene noge
 • vratiti pacijenta / sportaša u svakodnevnu sportsku aktivnost
 
Vrste terapije i njihovo djelovanje: 
 • dry needling – pomoću dry needling-a relaksiramo mišiće kvadricepsa, povećavamo opseg pokreta u zglobu koljena i potičemo regeneraciju tetive kvadricepsa 
 • medical flossing –  specijalnim gumenim trakama radimo kompresiju na zglob koljena pomoću koje smanjujemo oteklinu u zglobu koljena, smirujemo bol i povećavamo opseg pokreta
 • kinesiotaping – služi nam kao pomoćna tehnika kako bi održavali i unaprijedili efekte terapija dry needling-a, medical flossing-a i ciljanih terapijskih vježbi
 • vježbe mobilnosti – služe za obnavljanje opsega pokreta u zglobu koljena i ponovno uspostavljanje funkcije 
 • vježbe snage – nakon što vratimo normalan opseg pokreta u zglob i smirimo bol u koljenu potrebno je raditi na vježbama jačanja mišića kvadricepsa kako bi povećali otpornost njegove tetive na vanjsko opterećenje 
 
Kinesiotaping skakačkog koljena
FAQ

Najčešća pitanja u vezi skakačkog koljena

Povratak sportskim aktivnostima je individualan od pacijenta do pacijenta odnosno od težine simptoma i deficita koje imate u zglobu koljena. 

U pravilu sportaš / rekreativac se vraća sportskim aktivnostima nakon što spustimo bol na minimalnu razinu, vratimo normalan opseg pokreta i uspostavimo optimalnu snagu mišića. 

S obzirom na to da je sindrom skakačkog koljena sindrom prenaprezanja postoje šanse da se ako dulje vremena mirujete i ne opterećujete koljeno simptomi smire ili čak nestanu.

Problem s tim pristupom je što će u periodu neaktivnosti muskulatura atrofirati (propasti) i izgubit će se funkcija koljena što stvara dodatan ozbiljan problem. 

Daleko najbolji pristup koji se pokazao u praksi je ubrzati proces regeneracije s kvalitetnom fizikalnom terapijom i rehabilitacijom. 

Najbolja prevencija sindroma skakačkog koljena je redovno raditi na snazi svih mišića nogu s naglaskom na mišiće kvadricepsa i održavati optimalnu fleksibilnost u zglobu koljena i skočnom zglobu. 

Zašto se liječiti kod nas?

Napredak nakon prvog tretmana

Radimo na brzim i dugoročnim rješenjima problema i već nakon prvog tretmana osjećate napredak i olakšanje simptoma.

Prijateljska ordinacija

U našoj klinici održavamo ugodnu i prijateljsku atmosferu kako ne bi imali dodatan stres.

Nema održavanja

Omogućavamo efektivna i dugoročna rješenja za Vaš problem kako bi uštedili vrijeme i novac!

Plan i program rehabilitacje

Ciljani plan rehabilitacije

1. korak: Rezervirajte termin kod nas

Putem e-maila, poruke ili poziva rezervirati ćemo Vam prvi termin u kojem ćemo saznati i objasniti točan problem.

2. korak: Plan i program rehabilitacije

U suradnji s Vama izrađujemo individualni, brzi i efektivni plan i program rehabilitacije koji će Vas sigurno voditi do optimalnog stanja.

3. korak: Povratak normalnom životu

Konačno će te ponovno biti bez bolova i kretati se s lakoćom.

Recenzije naših pacijenata

Ad Sacrum
5.0
Based on 274 reviews
powered by Google
Jadranka AvdićJadranka Avdić
09:18 29 Mar 23
Savršeno...jedna riječ koja govori sve. U 4 tretmana uklonjeni bolovi i tegobe koji su se sakupljali godinama. Toni zaista zna što radi. Teško mogu naći riječi hvale za tog mladog čovjeka koji je, kao prvo vrlo stručan, a drugo, jako drag i elokventan, tako da tretman koji je malo nelagodan učini ugodnijim i kraćim. U svakom slučaju za svaku preporuku !!! Kada ponovo zaboli idem k Toniju :).
Anja GrgicAnja Grgic
11:50 13 Dec 22
Rezervirala sam prvi termin na temelju preporuke radi dugogodišnjih problema sa lumbalnim dijelom, vratnom kraljeznicom, migrenama, trncima u stopalima i isijasom u obje noge.Prvim tretmanom smo rijesili upale i bolove u gornjem dijelu ledja i trapeza radi kojih sam prije dolaska zavrsila na hitnoj od jacine bolova, drugim tretmanom lumbalni dio, dakle ja sljedeci dan vise ne osjecam isijas niti trnce u stopalima. Tijelo mi se svakim danom fenomenalno oporavlja. Rezervirala sam i treci termin, dakle dugogodisnje konstantne probleme ( 12 godina!!! )Toni je sredio u samo 3 tretmana.Oduševljena sam pristupom i profesionalnoscu fizioterapeuta Tonia. Malo je reci da sam zahvalna i iskreno ga od srca preporucujem.
Bojan MihalicekBojan Mihalicek
21:30 17 Nov 22
Došao sam sa problemom vratnog i lumbalnog dijela kralježnice (koji traje 15 godina), trncima u nogama (kao posljedice nastalog išijasa) i ozljedom gležnja i tetive noge od prije godine dana. Sve probleme mi je riješio tehnikama dry needlinga i kiropraktike. Toni je izuzetno pristupačan i sve što radi detaljno objasni. Stručnost, odnos prema klijentima i komunikacija na vrlo visokoj razini. Definitivno preporučam svima kojima konvencionalne tehnike nisu pomogle.
Bernarda ButoracBernarda Butorac
21:10 17 Nov 22
Do Tonija sam došla preko preporuke frenda rukometaša i nisam požalila. U nekoliko tretmana mi je riješio problem bolne vratne kralježnice i zglobne čašice vilice koja je na pokret i zagriz bila bolna. Pokretljivost vilice mi je vrlo važna jer se bavim pjevanjem. Đečko je također došao samnom sa problemom vratnog i lumbalnog dijela kralježnice, trncima u nogama i ozljedom zgloba i tetive noge. Probleme nam je riješio tehnikama dry needlinga i kiropraktike. Toni je vrlo pristupačan i sve što radi detaljno objasni, također ga bez ustručavanja možete pitati sve što vas zanima, tako da smo mu se bez straha prepustili u ruke. Poslovanje, stručnost, odnos prema klijentima i komunikacija 5+.
Vesna KlanacVesna Klanac
17:44 28 Oct 22
Nakon dva dry needling tretmana otkocilo mi se rame i vrat, napetost je dovoljno popustila da me nakon dva mjeseca konačno ne boli glava, a i vrtoglavice nema. Nakon trećeg pikanja preostala bol na desnoj strani, kao muskulfiber, je gotovo nestala. Veselim se zadnjem tretmanu. Iako slovi kao bolan tretman, meni je bio vrlo podnošljiv, i djelovao je čak vrlo opuštajuće. Jako mi je drago što sam našla Tonija na IG-u.
Sonja BrajkinaSonja Brajkina
04:31 12 Oct 22
Phisio Toni je vrlo ugodna, educirana i skromna mlada osoba, koja zna svoj posao i bez puno mistificiranja i filozofiranja „udara u glavu“ i odmah ide na što brže rješavanje problema i to više nego uspješno. U komunikaciji je također ugodan i odmjeren, prilagođava se pacijentu i širokog je znanja te se s njim može razgovarati o raznim temama, što još više olakšava sam tretman i dovodi do osjećaja da tretman traje puno kraće nego što stvarno traje.Toliko uspješno u mom slučaju da sam nakon 9 mjeseci gotovo pa vegetiranja zbog ogromne boli već nakon prvog tretmana počeo sa šetnjama od najmanje 5 km dnevno, a nakon drugog sam počeo ponovo i vježbati.Za kraj mogu samo preporučiti ovog mladog stručnjaka u svom polju i reći mu jedno veliko HVALA.
IlonaIlona
10:11 26 Sep 22
Da mogu dati 100 zvjezdica, bilo bi malo. Zapravo mi je teško složiti dojam i rečenice, a da u potpunosti prikažem koliko sam zahvalna. Koje olakšanje nakon godina nelagode u ramenu i nemogućnosti rotacije, kad napokon uspiješ zarotirati rame do kraja. Bez bolova! Tonijeva stručnost, znanje i ljubav prema ovom poslu se osjete u svakoj njegovoj rečenici. Problemu pristupa izravno, bez BS, odmah kaže što i kako se može očekivati. Imala sam visoka očekivanja koja je nadmašio. Toni, HVALA ti!
IvoIvo
16:37 24 Jul 22
Čovjek mi je bez ikakve filozofije brzo i učinkovito riješio problem donjeg dijela kralježnice koji me pratio više od pet godina i za kojeg sam mislio da će ostati kroničan. Preporučam svakome da ode i pusti Tonija da ga pregleda i odluči koje je rješenje najbolje. Toni legendo hvala ti još jednom!
Janja MuzinaJanja Muzina
07:42 14 May 22
Posluziti cu se djecjim rjecnikom i reci: "Ne volim dry needling!". Preporukom prijatelja s kojim sam razgovarala o bolovima s kojima zivim zbog neurednog zivota i dugosatnog rada pri racunalu, dosla sam kod Tonija na tretman. Tijekom tretmana Toni je ublazavao moje bolove razgovorom i objasnjavanjem. Vratila sam se i na drugi tretman. Danas zivim bez bolova i preporucam Tonija svima zbog njegove profesionalnosti, strucnosti i ljudskog pristupa s postovanjem prema klijentu.
js_loader

besplatan vodič 

5 koraka koje morate obaviti prije posjete fizioterapeutu

Saznajte koje postupke morate obaviti prije prvog posjeta fizioterapeutu. Obavljanje ovih koraka omogućiti će Vam znatno uspješniji i brži proces rehabilitacije!

Gdje šaljemo Vaš BESPLATAN vodič?

5 koraka koje morate obaviti prije posjete fizioterapeutu

Saznajte koje postupke morate obaviti prije prvog posjeta fizioterapeutu. Obavljanje ovih koraka omogućiti će Vam znatno uspješniji i brži proces rehabilitacije!

Koristimo kolačiće za optimizaciju naše stranice kako bismo vam pružili najrelevantnije informacije i što bolje korisničko iskustvo. Također, koristimo Analytics.

Rezervirajte vaš termin

*Svaki naš pregled i tretman je potrebno uplatiti unaprijed na račun od firme ili gotovinom na prethodnom tretmanu